You Are Here: Home » Articles » GEEN PATRIOT-RAKETTEN NAAR TURKIJE

GEEN PATRIOT-RAKETTEN NAAR TURKIJE

Na Duitsland heeft ook het Nederlandse kabinet besloten om patriotraketten te sturen naar Turks-Syrische grens. Samen met deze raketten zullen ook honderden Nederlandse militairen gestationeerd worden op Turks grondgebied.

 Wij verzetten ons resoluut tegen de legering van Nederlandse troepen en patriotraketten in Turkije. Turkije en het Midden-Oosten hebben behoefte aan vrede en geen oorlog. De bevolking in Turkije wil geen Nederlandse troepen op Turks-Syrische grens. Tegen deze achtergrond zal een verdere troepenmars een oorlog tegen Syrië alleen maar verder escaleren.

 Deze handeling van Nederlandse en Turkse regeringen is tegen vrede, democratie en mensenrechten. Aan de discriminatie en vervolging van journalisten, kunstenaars, intellectuelen, vakbondsleden, Koerdische politici, linkse mensen en Alevieten in Turkije moet een einde komen. Voor de conflicten in Turkije en Syrië moeten politieke oplossingen gevonden worden. Oorlog is geen oplossing.

 Wij roepen de Nederlandse en Turkse regeringen op om zich niet achter NAVO te scharen maar af te zien van het stationeren van patriotraketten op Turkse-Syrische grens. De meerderheid van de bevolking is tegen een oorlog met Syrië. De bevolking wil geen wapenvriendschap tussen de regeringen van beide landen. In plaats van oorlogen en dure wapentransacties, moeten we de ontwikkeling van een gemeenschappelijke cultuur van vrede en vriendschap bevorderen.  De regeringen van beide landen moeten gehoor geven aan dit verlangen van de bevolking naar vrede en af te zien van de plannen om Nederlandse troepen te sturen naar Turkije. Turkije mag niet de frontlinie worden van de NAVO in het Midden-Oosten voor een oorlog tegen Syrië.

About The Author

Number of Entries : 393

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress

Scroll to top