You Are Here: Home » Articles » BEZUINIGEN IN NEDERLAND EN GRIEKENLAND

BEZUINIGEN IN NEDERLAND EN GRIEKENLAND

De crisis in Griekenland wordt de laatste jaren steeds als excuus door de regeringen gebruikt om grotere bezuinigingen in Nederland en de rest van Europa te realiseren. De regeringen gebruiken Griekenland of als afschrikwekkend voorbeeld (we moeten onze zaken op orde hebben anders worden we zoals Griekenland) of als noodzakelijk kwaad (de Nederlandse burger moet belastinggeld betalen voor het redden van Griekenland en de Euro).

In het tweede geval heeft de populistische PVV de terechte bezwaren van de Nederlandse burgers handig gebruikt. De heersende partijen spelen op hun buurt ook hun populistische spelletjes om de bezuinigingen er door te krijgen.

demo1

In beide gevallen misleiden de politici het Nederlandse volk. Wij vinden dat de huidige crisis een structureel probleem van het kapitalisme is en in elk land moeten de burgers boeten, zij het met verschillende aanleidingen. In Griekenland voor de staatsschuld, in Spanje voor het instorten van de huismarkt, in Portugal voor het lage ritme van de economische groei en in Nederland voor de hoge private schuld.

De zwakkere economieën werden het eerst slachtoffer. De programma’s voor het zogenaamde  reduceren van de staatsschuld en de bezuinigingen die daarop volgden hebben de situatie toch verslechterd en niet verbeterd. Dat hebben wij duidelijk in Griekenland gezien: het ‘steunprogramma’ heeft de Griekse maatschappij in armoede en onzekerheid gestort. Het belastinggeld van Europese werknemers werd niet gebruikt om Griekenland te redden en herstellen maar om Europese banken en andere economische instanties te redden. Met torenhoge rentes en winsten in de obligatiemarkt worden de obligatiehouders rijk terwijl de staatsschuld van Griekenland steeds groter wordt.

De regering van Rutte blijft de leugen verspreiden over het redden van Griekenland met belastinggeld van Nederlanders en over het redden van Nederland door bezuinigen op onder andere gezondheidszorg en onderwijs. Tegelijkertijd wordt de winst en de belastingontduiking van bedrijven steeds groter.

Wij, als Grieken die in Nederland wonen, zijn tegen het bezuinigingsprogramma.

NEE tegen de bezuinigingen van kabinet Rutte. Niet hetzelfde catastrofale recept als in Griekenland!

NEE tegen Nederlands belastinggeld voor banken en financiële instellingen met als excuus Griekenland te redden!

NEE tegen het rechtse populisme van Wilders en andere politici dat de echte reden van de crisis verbergt!

JA voor solidariteit tussen het Nederlandse en het Griekse volk!

ReINFORM

About The Author

Number of Entries : 435

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress

Scroll to top